Hohenkammer is located about thirty minutes from Munich. However, visitors are far away here when it comes to their level of peace and concentration. Removed from the daily stress and tiresome routine, guests can feel an atmosphere of powerful serenity here. The excellent learning centre Schloss Hohenkammer imbues this sense of authenticity and down-to-earthness to its guests in abundance. This promotes creative flights of fancy and big ideas.
In 2003, when Schloss Hohenkammer was about to undergo an extensive restoration, those responsible also decided the castle with its Gut Eichethof to be more than just a simple seminar centre. The economic-ecological unity, which they had been for centuries, was also to be reestablished.
The farming estate and castle belong together not only historically, but are also closely connected as a producer and customer and as an energy supplier and consumer. The estate’s forests supply not only wood as a building material, but are also integrated into daily seminar life as an “outdoor location” for activities. Our guests benefit from it in numerous ways: they enjoy the park, the surroundings, the cuisine with organic products from our own farm, as well as our fine brandies, oils, and vinegars. The principle of sustainability above all – visitors can literally taste it.
Schloss Hohenkammer was acquired and carefully restored by Munich Re in 2003 – also in consideration of their own use. Since then, the reinsurance firm has used Hohenkammer as a seminar and conference centre, as have other major companies and event organisers.
Schloss Hohenkammer combines the past and the future. The historic water castle and the ultra-modern reception and guesthouse form an ensemble. Expectant customers and international guests characterise the climate. Relaxing surroundings and concentrated work determine the atmosphere. Watchful spirits and sympathetic helpers are needed at the castle.
…a wide variety of tasks to perform; an amiable and well run team is looking forward to welcoming and working together with you. Commitment, initiative and a service-orientated attitude are a given for you? Then, welcome!
…a performance-related above-average pay in a 13-month annual salary, including 30 vacation days per year. We provide your uniforms and their cleaning. We also encourage your desire to pursue further training and educational opportunities. If required, we can provide you with an apartment or a staff room in town. We would be happy to inform you in a personal conversation about the other voluntary social benefits provided by Schloss Hohenkammer GmbH.
Should you be interested in working for us, please send us your CV and any other pertinent documents, including your desired salary.
Schloss Hohenkammer GmbH
Personnel department
Schlossstrasse 20
85411 Hohenkammer
Germany
Phone +49 (0)8137 93 41 73
E-mail
17.01.2023 – Empfangsleiter (m/w/d) / Front Office Manager
Ist für Sie die richtige Zeit gekommen an den richtigen Ort zu wechseln? Wir suchen eine Empfangsleitung für unser 5-köpfiges Team am Empfang.
Ihre Aufgaben:
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Chef de Partie (m/w/d) für unsere Bankett- und Seminarverpflegung
Sie sind Koch aus Leidenschaft? Ihnen liegen in Zusammenarbeit mit unserem Küchenteam die kulinarischen Ereignisse auf hohem Niveau am Herzen. Ein eingespieltes, hochmotiviertes Team freut sich auf Sie.
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
Ein angenehmes Arbeitsklima in einem erfahrenen Team
Leistungsbezogene Bezahlung
Dienstkleidung
Umfangreiche Sozialleistungen wie z.B. 30 Tage Urlaub, 13. Monatsgehalt, etc.
Betriebsurlaub im August und um Weihnachten
17.01.2023 – Commis de Cuisine (m/w/d) für unsere Bankett- und Seminarverpflegung
Ihre Leidenschaft ist das Kochen? Sie haben gerade Ihre Ausbildung abgeschlossen und möchten so richtig durchstarten? Bei uns ist das möglich! In der Bankett- und Seminarverpflegung werden sowohl unsere Tagungsgäste bekocht, als auch bei Veranstaltungen jeglicher Art (Hochzeiten, Geburtstage, Firmenfeiern, etc.) unsere Gäste kulinarisch verwöhnt. Für Abwechslung ist sicher gesorgt!
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Commis de Cuisine (m/w/d) oder Küchenhilfe (w/m/d) Frühstück
Sie suchen eine neue Herausforderung? Als Commis de Cuisine / Küchenhilfe Frühstück sind Sie in Zusammenarbeit mit unserem Frühstückskoch zuständig für den Auf- und Abbau des Frühstücksbuffets, das Mise en place für den darauffolgenden Tag, sowie die komplette Betreuung des Buffets während der Frühstückszeiten. Gemeinsam mit unserem Servcieteam sorgen Sie bei unseren Gästen für einen guten Start in den Tag. Auch beim Mittagessen unterstützen Sie unsere Küchencrew um Andreas Grimm, unseren Küchendirektor.
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Chef de Rang (m/w/d) für unsere Tagungs- und Bankettgastronomie
Sie sind Gastgeber aus Leidenschaft? Zufriedene Gäste sind Ihnen sehr wichtig? In unserer Tagungs- und Bankettgastronomie können Sie alles ausleben. Von der kleinen Tagung über ein großes Meeting oder eine Familienfeier in Form von Hochzeiten und/oder Geburtstagen ist alles dabei. Dadurch sind auch unsere Dienstzeiten flexibel und sowohl Früh- als auch Mittel- und Spätdienst sorgen für Abwechslung.
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Souschef (m/w/d) für unsere Bankett- und Seminarverpflegung
Ihre Leidenschaft ist das Kochen? Sie möchten die nächste Stufe der Karriereleiter erklimmen? Bei uns ist das möglich! Als Souchef sind Sie mitverantwortlich für alles, was unsere Bankett- und Seminarküche verlässt. Sie bringen neue Ideen ein und können sich verwirklichen. Für Abwechslung ist sicher gesorgt!
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Commis de Cuisine (m/w/d) oder Küchenhilfe (w/m/d) Front Cooking
Sie stehen gerne im „Scheinwerferlicht“? Gäste zu entertainen und nebenbei zu kochen ist Ihre Leidenschaft? Mit unserem Küchenteam um Küchendirektor Andreas Grimm wird Ihnen das gelingen. Als „Front Cooking“-Koch sind Sie zuständig um an vorderster Front unsere Gäste zu verwöhnen, vor deren Augen zu kochen und gleichzeitig unsere anspruchsvolle Küche zu repräsentieren.
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Servicemitarbeiter (m/w/d) für unseren Früh- und Mittagsservice
Als Frühaufsteher versprühen Sie am Morgen gute Laune und freuen sich, wenn Sie andere Menschen damit anstecken können? Sie haben Freude daran, unseren Tagungs- und Bankettgästen sowohl einen guten Start als auch eine angenehme Mittagspause zu bereiten? Wenn Sie auf der Suche nach einer familienfreundlichen Arbeitszeit (ca. 6–14.30 Uhr) sind, dann sind Sie bei uns richtig! Wir würden uns sehr freuen, wenn wir Sie kennenlernen dürfen.
Wir erwarten:
Wir bieten Ihnen:
17.01.2023 – Mitarbeiter Konferenzservice (m/w/d)
Wir suchen Sie als Mitarbeiter/in für unseren Konferenzservice! Unser Team im Konferenzservice ist ständiger Ansprechpartner für unsere Tagungsgäste, betreut die Kaffeepausen und frischt die Räume im Mittagsumschwung auf. Auch im Bereich Technik sind die Kolleginnen und Kollegen gut geschult und helfen den Gästen und Referenten gerne weiter. Als „Kümmerer“ genießen sie ein hohes Ansehen.
Ihre Aufgaben:
Was Sie mitbringen sollten:
Warum Sie zu uns kommen sollten:
17.01.2023 – Auszubildende Koch/Köchin (m/w/d)
Du kochst aus Leidenschaft? Bei uns erwartet Dich eine umfangreiche Ausbildung in vielen Abteilungen, eine tolles und gut eingespieltes Team, eigenständiges Arbeiten, Auszubildendenprojekte und vieles mehr.
Wir erwarten:
Wir bieten Dir:
1. Lehrjahr: 1.100 Euro brutto
2. Lehrjahr: 1.200 Euro brutto
3. Lehrjahr: 1.300 Euro brutto
Zum richtigen Ort. Für Dich!
Was Du jetzt tun musst? Bewirb Dich!
17.01.2023 – Auszubildende Fachmann/-frau für Restaurants und Veranstaltungsgastronomie (m/w/d)
Du möchtest Gastgeber aus Leidenschaft werden? Bei uns erwarten Dich eine umfangreiche Ausbildung in vielen Abteilungen, eine tolles und gut eingespieltes Team, eigenständiges Arbeiten, Auszubildendenprojekte und vieles mehr.
Wir erwarten:
Wir bieten Dir:
1. Lehrjahr: 1.100 Euro brutto
2. Lehrjahr: 1.200 Euro brutto
3. Lehrjahr: 1.300 Euro brutto
Zum richtigen Ort. Für Dich!
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17.01.2023 – Auszubildende Veranstaltungskaufmann/-frau (m/w/d)
Du möchtest lernen wie Veranstaltungen und Tagungen professionell verkauft und durchgeführt werden? Du hast Freude an Kommunikation, neuen Medien und Kontakt mit Menschen? Bei uns erwarten Dich eine umfangreiche Ausbildung in vielen Abteilungen, eine tolles und gut eingespieltes Team, eigenständiges Arbeiten, Auszubildendenprojekte und vieles mehr.
Wir erwarten:
Wir bieten Dir:
1. Lehrjahr: 1.100 Euro brutto
2. Lehrjahr: 1.200 Euro brutto
3. Lehrjahr: 1.300 Euro brutto
Zum richtigen Ort. Für Dich!
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17.01.2023 – Auszubildende Hotelfachmann/-frau (m/w/d)
Du möchtest alle Bereiche eines Hotels kennenlernen und somit zur allumwissenden Fachkraft werden? Bei uns erwarten Dich eine umfangreiche Ausbildung in vielen Abteilungen, eine tolles und gut eingespieltes Team, eigenständiges Arbeiten, Auszubildendenprojekte und vieles mehr.
Wir erwarten:
Wir bieten Dir:
1. Lehrjahr: 1.100 Euro brutto
2. Lehrjahr: 1.200 Euro brutto
3. Lehrjahr: 1.300 Euro brutto
Zum richtigen Ort. Für Dich!
Was Du jetzt tun musst? Bewirb Dich!
And of course, we are also looking forward to receiving your unsolicited application!
The castle’s old walls are both silent and speak wonders. They wish to be appreciated in their silence, but happily welcome the new life and activity that prevails around them.
Please go to our calendar where you can find the dates of the next exhibition, guided castle tour, or concert.
Those who stroll through the castle hear its sounds. The castle courtyard is perfect for a summer concert, the event hall is ideal for pop and rock, the Zirbelstube needs the zither, and the beer garden loves the sound of Bavarian brass bands playing during a Sunday morning pint.
An experience to be heard, felt and lived.
Anyone who believes that art in castles must be surrounded by heavy frames and honorably presented on the walls will find no such thing at Schloss Hohenkammer. Instead, visitors encounter a revival of mural painting, a common art form during the Renaissance: for example, the text sculpture by Lawrence Weiner in the former chapel, or the airy, vegetative murals by Martin Schwenk. Hamish Fulton is the visitors’ artistic companion. Sixty-five of his works of his exploration of all the cardinal points can be found in the rooms of the hotel. The artist has left us a message in his large mural in the entrance area.
Schloss Hohenkammer has a past that demands respect and an obligation to the future:
In 1042, the Lords of Camer gave this place “Hohencamer” their name and erected a castle here. The ‘von Camer’ family line resided here for more than 500 years, until they were superseded by the Barons of Haslang. In their regency, the castle was burned down to its walls in 1648 in the final days of the Thirty Years’ War.
The reconstruction of the castle in the Bavarian Renaissance style gave the structure its present form. The von Haslangs lived for nearly 250 years on their castle estate – until it passed into the possession of the von Preysing family in 1804. From then on, the periods of ownership were briefer. The von Preysings were followed by the Lords of Cotta, who, in turn, were replaced by the von Vequel family. In the early 20th century, the castle became the seat of the Bavarian Raiffeisen Central Cooperative, which moved to Hohenkammer in 1917.
The castle was given its present destination in 1973, when it was converted into a training centre. When Munich Re assumed ownership of the estate in 2003, it converted it into a seminar centre.
We are so proud of our Eichethof Estate that we have brought it into the castle – a small exhibition in the Frei Raum – at the back of the reception foyer in the passage to the courtyard. Find out and see where the food that you eat in the castle comes from and how the ingredients are produced. It’s definitely worth a look as you will then be more aware of the food you are savouring!
With their “Exzellente Lernorte” (excellent learning centres), seminar hotels have developed a new cooperation amongst themselves. Each member persuades through its individuality; together, all of us share a new quality: more innovation and creativity. That’s good news for speakers and trainers.
The provision of optimal premises and facilities was always a given at Schloss Hohenkammer, as were the corresponding services. What is new and what will characterise the future are spaces that in and of themselves are a concept and pure innovation, fostering a creativity that is contagious. For speakers and trainers, new and exciting possibilities for training, coaching and other forms of learning and teaching open up. And this is truer than ever now that like-minded seminar hotels in Germany with the same quality standards have found one another. Schloss Hohenkammer is very happy to be a founding member of “Exzellente Lernorte”.
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